Glasroc® X – гипсови плоскости за външно приложение

Glasroc® X е гипскартон за външно приложение от гипсово ядро със специални добавки и двустранна армировка от стъклен воал. Може да се използват за външни стени, облицовки и тавани, покрити с тънкослойна мазилка, както и за изграждане на композитни топлоизолационни системи (ETICS).
Научете повече
Read less
За външно приложение
Устойчивост на UV
Устойчивост на влага и мухъл

Описание

Подходящи за външно приложение

Glasroc X се доставя стандартно с размери 1200 х 2400 (3000) мм. Възможно е да се достявят и други дължини по поръчка. Надлъжните ръбове могат да бъдат с или без фаска, в зависимост от избора на крайно покритие.

Плоскостите Glasroc X могат да бъдат завършени с различни видове защитни покрития. Всички варианти на покрития, както видовете външни системи, можете да видите, като изтеглите каталога. В него ще намерите и указанията за монтаж, както и описание на всички компоненти на системите.

Завършващи покрития за гипскартон за външно приложение Glasroc X

  • Без завършващо покритие

Плоскостите Glasroc X могат да бъдат оставени без покритие, ако са от вътрешната част на фасадната система или са основа за монтаж на външни фасадни елементи (например сайдинг). Връзките между плоскостите следва да бъдат уплътнени със самозалепваща лента или с PU лепило или силиконов мастик за външно приложение.

  • Покритие от тънкослойна мазилка

Гипскартон за външно приложение Glasroc X могат да бъдат завършени с покритие от тънкослойна мазилка. Тя се състои от армиращ слой от лепилен състав и мрежа, последващо покритие от шпакловъчна смес, грунд, и повърхностна акрилна или силиконова мазилка.

  • Външна топлоизолационна композитна система (ETICS)

Плоскостите Glasroc X са подходяща основа за полагане на външни топлоизолационни композитни системи (ETICS). В зависимост от избора на система, тя може да бъде монтирана към плоскостите Glasroc X чрез залепване, а ако е необходимо и механично фиксирана към носещите профили през плоскостите.

Технически показатели

Гипскартон за външно приложение Glasroc X е изпитан в съответствие с ETAG (European Technical Approval Guidelines) на EOTA (European Organization for Technical Assessment) и хармонизираните EN стандартни за фасадни системи и външни облицовки и са в съответствие с изискванията за CE маркировка по EN 15283-1. Техническите показатели на продукта са описани в декларацията за експлотационни показатели.

Дебелина                              12.5 mm
   
Ширина                                 1200 mm
   
Стандартна дължина           2400 и 3000 mm
   
Тегло                                      10.9 kg/m2
   
Водопоглъщане                      5 (H1) %
   
Топлопроводност               0.1865 W/mK
   
Паропропускливост               18.2
   
Клас горимост                      A1
   
Минимален радиус на огъване 1.5 m

Документи

Select all
Каталог
2 datasheets related with the product
2 datasheets related with the product
Glasroc X
Glasroc X Фасадни системи за сгради с дървена конструкция
Декларация за екпл. показатели (DoP)