2 минути мин.

Glasroc X системи за еркери Rigips – съвременни решения за места с високи изисквания

Публикувана на 08.07.2022 - Редактирана на 31.05.2023
GlasrocX

Rigips предлага богат набор решения за еркерни системи, според вида и натоварването, използвайки различни видове плоскости. Най-новата разработка са системите с плоскости Glasroc X. Те могат да бъдат използвани както в зоните под навеси, така и в тези, които са изцяло изложени на атмосферни влияния.

Еркерни системи

Еркерите са елемент, който подчертава контурите на една сграда и бързо привлича погледа. Много често те са детайла, който разчупва визията и придава характерната за съответната архитектура форма. Това, което не се забелязва на пръв поглед, е начина по който са завършени тези елементи. Системите за сухо строителство все по-често се използват и в откритите пространства. Бързината и качеството на изпълнението им ги прави предпочитан избор при монтаж на закрито от деситилетия. Развитието на технологиите и непрекъснатия стремеж за иновации в сектора направи възможно използването на тези системи и във външните части на сградите.

Rigips предлага богат набор решения за такива системи, според вида и натоварването, използвайки различни видове плоскости. Най-новата разработка са системите с плоскости Glasroc X. Те могат да бъдат използвани както в зоните под навеси, така и в тези, които са изцяло изложени на атмосферни влияния.

Glasroc X е плоскост от гипсово ядро със специални добавки и двустранна армировка от стъклен воал. Специално разработени са за външно приложение. Glasroc X е изпитан в съответствие с ETAG (European Technical Approval Guidelines) на EOTA (European Organization for Technical Assessment) и хармонизираните EN стандартни за фасадни системи и външни облицовки и са в съответствие с изискванията за CE маркировка по EN 15283-1.

GlasrocX outside

Rigips Glasroc X дава отлична възможност за полагане на различни видове крайни покрития. Това го прави предпочитан избор за обшивки на външни тавани и козирки, сводове и стени на тераси, други открити части на сградите, както и за облицовка на вентилируеми или контактни фасади.

Glasroc X

Конструкцията на всички видове външните обшивки се изработва от добре познатите профили и аксесоари за таван Rigips, във вариант с допълнително покритие против корозия.

Използва се Rigips Nonius система. Тъй като външните тавани поемат допълнителни ветрови натоварвания, при височина на окачване > 400 mm е необходимо допълнително укрепване на конструкцията.

Плоскостите Glasroc X могат да бъдат завършени с различни видове защитни покрития. Всички варианти на покрития, както видовете външни системи, можете да видите, като изтеглите каталога на Glasroc X. В него ще намерите и указанията за монтаж, както и описание на всички компоненти на системите.