Hero Image
Image
Gypsum Trophy
2 минути мин.

Gypsum Trophy

Публикувана на 17.11.2022 - Редактирана на 11.05.2023

Какво е Gypsum Trophy?

Стартирайки през 1998 г. Saint-Gobain International Gypsum Trophy се превръща в уникално международно състезание за проекти за системи за сухо строителство, използващи решения на Saint-Gobain.

Участващите в конкурса проекти служат като референция за перфектна изработката на системи за сухо строителство и вдъхновява международната общност за интериорно строителство за още по-добри постижения.

Цели:

  • Определяне и развиване на стандартите на индустрията;
  • Акцентиране и признание на професионалните качества на работещите в сферата на гипсовите мазилки и сухото строителство;
  • Демонстрация на уменията на изпълнители на системи за сухо строителство и гипс;
  • Показване на проекти, които използват съвременни системи и продукти от гипскартон;
  • Водеща роля в иновацията за удовлетворяване на търсенето на пазара за висококачествени, безопасни и устойчиви интериорни системи.

Критерии за оценяване:

  • Всеки проект се оценява на базата на универсални критерии. Получените точки имат различна тежест съгласно категорията, в която участва съответния проект:
  • Критерий за изработка, включващ както качеството и ноу-хау на изработката, така и техническото предизвикателство преди и по време на монтажа / полагането.
  • Избора на изпълнителя не само при влагането на системи за сухо строителство и продукти Rigips, но и при съчетаването с други решения на Saint-Gobain в рамките на проектa.
  • Цялостното представяне на проекта, включващо качеството на изображенията, чертежите, яснотата на представянето и общата естетика.
Gypsum Trophy awards

За 13-то издание на конкурса през 2023 г

Най-сложните и невероятни проекти от цял свят ще се състезават в 6 категории за шанса да спечелят една от 15-те награди. 

Следващите Saint-Gobain International Gypsum Trophy Awards ще се проведат в Атина, Гърция, на 28 април 2023 г. Около 70 проекта от повече от 30 държави ще се състезават и ще съберат 350 участници, изпълнители, ръководители на Saint-Gobain и международна преса по време на церемонията .

Международно жури ще номинира победителите с 1-ва, 2-ра награда във всяка категория, Гран при, Президентска награда и Награда за фасада.