Референтни обекти

Зала за катерене Balkan Climbing

Изпълнител
"Главбулгарстрой" АД
Собственик
"Development Solutions" АД
Локация

ул. „187-ма“ 9 София 1756 България

Проектът: най-голямата зала за катерене на Балканите Balkan Climbing.

Залата се намира в гр. София и е пригодена както за професионалисти, така и за любители на спорта на всяка възраст. Центърът разполага с  вътрешна и външна стена за катерене на въже с височина между 8 и 17 м, близо 40 trublue аутобилея, специално обособена боулдър зона със 730 кв.м. катерачна площ и възможност за над 240 боулдър проблема, moonboard, kilterboard, threadwall и campus board, зона за деца, стена за скорост, покриваща стандартите на Международната федерация за спортно катерене, фитнес зона и др.

Използвани решения:

  • Преградните стени в мокрите помещения са изпълнени по система 3.40.05 X – с плоскости Glasroc® X -плоскости с гипсово ядро със специални добавки и двустранна армировка от стъклен воал.
  • За всички останали преградни стени е използвана система 3.41.02 RF/HB с плоскости Habito® H - изцяло ново поколение плоскости на гипсова основа, произведени по иновативна технология, която осигурява много високи физико-механични показатели – здравина, удароустойчивост, повърхностна якост и пожароустойчивост.
  • В зоната на професионалната кухня има изпълнени предстенни обшивки с Rigips Aquaroc и Habito® H.
  • За постигане на отлични топло и звукоизолационни характеристики при всички преградни и предстенни обшивки е използвана стъкленa минерална вата Isover SuperProfi.