Rigips Super Top

Супер фина гипсова мазилка (кит)
Научете повече
Read less
Машинно полагане
Ръчно полагане
Фин

Rigips® SUPER TOP е много фина бяла гипсова шпакловка за цялостна шпакловка на гипскартон при изискване за качество на повърхностите клас Q4. Подходяща за машинно (airless машина) или ръчно полагане с дебелина до 1 mm.

ПРИЛОЖЕНИЕ

За шпакловка на гипскартон и други равни повърхности, например гипсови и циментови мазилки.

  • Подходяща за крайна шпакловка на Rimano® UNI
  • Може да се прилага върху всички видове гипскартон (напр. RB, RBI, RF, RFI).
  • Може да се използва и за ремонтни цели и поправка на наранени вътрешни мазилки.
  • Дебелина на полагане до 1 mm.
  • Среден разход: около 0,9 kg/m2/mm

Време за работа: около 110 минути  в зависимост от попиваемостта на основата и околната температура. При работа в горещо време положеният материал следва допълнително да се намокри по време на обработката.

УКАЗАНИЯ ЗА ПОЛАГАНЕ

Внимание!

  • Помещенията следва да са проветряеми, но защитени от силни течения. Температурата на материала, основата и въздуха в помещенията следва да е между +5°C и +35°C.
  • Изсипете 20 kg Rigips® SUPER TOP (1 торба) в съд с около 16 литра вода (никога обратното). След като материала напълно попие водата (около 3 минути) разбъркайте ръчно или с бъркалка до получаването на хомогенна пастообразна смес. Не разбърквайте втори път, тъй като това би могло да съкрати времето за свързване. Избягвайте добавянето на сух материал към вече готовата смес. При необходимост готовата смес може да бъде разредена с добавянето на вода. Сместа лесно се разнася с мистрия. Материалът може да се полага многослойно, мокро върху мокро (всеки следващ слой се полага преди изсъхването на предходния). При необходимост от шлайфане изчакайте до пълно изсъхване на материала, по възможност на следващия ден.

 

 

 

Документи

Select all
Декларация за екпл. показатели (DoP)
Каталог
Технически лист на продукта