Rigiprofil® UW 50 - Профил за стенни конструкции

Профил за стенни конструкции
Научете повече
Read less

Описание

50% по-здрави стени

Профили за гипскартон RIGIPROFIL® са изработени от поцинкована стоманена ламарина DX51D+Z, отговаряща на EN10327. Ленти и листове от нисковъглеродни стомани с непрекъснато горещо нанесено покритие, предназначени за студена пластична деформация. Технически условия на доставка.

Профилите RIGIPROFIL® имат положителна оценка за употреба в системите за сухо строителство RIGIPS, както от гледна точка на физико- механичните качества на системите, така и на техните звукоизолационни и пожарозащитни характеристики.

RIGIPROFIL® профили за гипскартон увеличават с 50% здравината на стените! RIGIPROFIL® представлява един нов стандарт, уникален за пазара от гледна точка на сигурност и здравина на конструкциите. RIGIPROFIL® са профили за системи от гипскартон, които са изпитани и с доказано качество.

Продуктовата гама RIGIPROFIL® включва всички видове профили за гипскартон, използвани за изграждането на:

  • Предстенни обшивки
  • Преградни стени
  • Окачени тавани
  • Подпокривни конструкции;

Иновационният процес на рифеловане осигурява множество предимства при използването на профилите RIGIPROFIL® – профили за гипскартон.

  • По-голяма здравина и по-висока механична устойчивост на системите от гипскартон.
  • Значително ограничаване на деформацията на профилите RIGIPROFIL®, благодарение на механичните качества на стоманата.
  • Намаляване деформацията на преградните стени при механични въздействия и намаляване до минимум на риска от появата на пукнатини, благодарение на по-голяма здравина на профилите RIGIPROFIL®.

Увеличената с 50% здравина на преградните стени, изградени с профили RIGIPROFIL®, е доказана посредством изпитване степента на деформация на две еднакви преградни стени, едната от които е изработена от стандартни профили (с гладка повърхност), а другата – от рифеловани профили RIGIPROFIL®.

Технически показатели

Вид материал                                      Гофрирана поцинкована стоманена ламарина
Стандарт                                              EN 10327
Описание на типа на продукта         Стандартно профилиране, корозивна среда C1, C2
Реакция на огън                                   A1

размери (mm) дебелина дължина
40/50/40

 
0.6 3000
4000