ProMix

ProMix Hydro

Готов фугопълнител и шпакловка за мокри помещения
Научете повече
Read less
Лесен за употреба
Ръчно полагане
Устойчивост на влага и мухъл

Описание

Специализиран продукт за мокри помещения

PROMIX HYDRO е готова за употреба фугираща смес и шпакловка за фугиране на плоскости от гипскартон, плоскости със стъклен воал, цимент борд, с помощта на армираща лента и за финишни покрития върху варо-циментови мазилки, гипсови шпакловки, бетон и др. Продуктът е предназначен за вътрешна употреба в помещения с повишена влага.

  • Специализиран продукт за мокри помещения – максимална водоустойчивост и прилепване към основата
  • Висока производителност – директно полагане без необходимост от смесване на обекта
  • Възможност за шпакловане на различни основи като гипскартон, плоскости със стъклен воал, цимент борд, бетон, мазилки и др.
  • Най-надеждната система за фугиране в мокри помещения в комбинация с антибактериалната армираща лента Rigips FibaTape Mold
  • Подходящ за пред бояджийски работи в мокри помещения
  • Опаковка: кофа 3 и 10l.

ПРИЛОЖЕНИЕ

Използвайте самозалепващата армираща лента FibaTape Mold за запълване на фуги на гипс и гипскартонени плоскости. След това запълнете фугата с първия слой PROMIX HYDRO и изчакайте да изсъхне. След изсъхване нанесете втори слой смес и завършващ слой с PROMIX HYDRO.

 

Финишното покритие трябва да се направи, като се нанесе първия слой Rigips PROMIX HYDRO и се изчака да изсъхне. За най-добри резултати нанесете тънък завършващ слой  PROMIX HYDRO.

Разходна норма:

  • Фугиране на гипскартон ~0,3 l/m²
  • Шпакловане ~1 l/m²/mm

УКАЗАНИЯ ЗА ПОЛАГАНЕ

Внимание!

Помещенията следва да са проветряеми, но защитени от силни течения. Температурата на материала, основата и въздуха в помещенията следва да е между +5°C и +35°C.

Основата трябва да е суха и стабилна. Преди да започнете работа, отстранете всички несвързани слоеве, компрометирани покрития от боя, прах и други остатъци от основата. Всички стоманени елементи като: рамки на врати, инсталационни кабели и др. трябва да бъдат защитени срещу корозия при директен контакт.

 

 

 

Технически показатели

ТЕХНИЧЕСКИ ПОКАЗАТЕЛИ

 

Стандарт

EN 13963

Класификация

Съдържание

Фугопълнител за гипскартон

Клас горимост

B-S1, d0

Якост на огъване

> 320 N

Опасни съставки

NPD

Разходна норма     

~0,3 l/m²

Разфасовка

3 и 10 l

 

Документи

Select all
Декларация за екпл. показатели (DoP)
Технически лист на продукта