4 минути мин.

Rigips Habito – Много здрави и устойчиви стени

Публикувана на 19.10.2022 - Редактирана на 15.03.2024
Rigips Habito

Желанието на всеки човек е да се чувства комфортно в своя дом. За да удовлетворяват изискванията на хората, за дълга и безпроблемна употреба е необходимо да се ползват съвременни материали и иновативни решения, с помощта на които лесно и безпроблемно да се променя интериора на помещенията.

Тухлените стени са здрави и стабилни и могат да носят товари. От своя страна преградните стени от гипскартон се изграждат много лесно, бързо и чисто. Избирайки Habito стени, всички тези положителни качества се съчетават със здравина и възможност за директно фиксиране на товари у дома.

План А за гъвкави, здрави и удобни жилищни пространства

Плоскостите Habito са изцяло ново поколение плоскости на гипсова основа. Те са произведени по иновативна технология която осигурява много високи физико-механични показатели – здравина, удароустойчивост, повърхностна якост и пожароустойчивост. Тези качества позволяват изграждането на стени, изцяло съобразени с изискванията на потребителите и безпроблемно монтиране и преместване на различни предмети по стените, без допълнително укрепване, без никакви специализирани инструменти и аксесоари.

Независимо дали става дума за жилищно строителство, строителство на хотели или магазини, сгради за образование или здравеопазване: изискванията за планиране и индивидуалните нужди са високи. Функционалност и свобода на дизайна, икономичност и издръжливост, както и безопасност, комфорт за потребителя и устойчивост са задължителни за успешния проект.

Добре е да знаете, че с Rigips Habito можете да разчитате на универсално решение, което комбинира точно предимствата, с които можете да отговорите на различните изисквания, за да създадете оптимални жилищни пространства.

Основни разлики между тухлена стена и Rigips Habito.

Habito

Habito – Еднослойна преградна стена с плоскости Habito от двете страни и изолация

Перфектно решение за коридори, дневни и трапезарии.Товароносимост: 15 kg директно на стената само със стандартни винтове за дърво (5×50 mm):

 

Профили: CW 75 и UW 75

Дебелина на стената: 100 mm

Пожароустойчивост: EI 45

Звукоизолация: Rw = 47 dB

Максимално допустима височина: 4.5 m

Еднослойна преградна стена с Habito

Habito – Двуслойна преградна стена с изолация

Habito – Двуслойна преградна стена с изолация. Отлично решение за спални и други помещения с по-високи изисквания за звукоизолация. Товароносимост: 30 kg директно на стената само със стандартни винтове за дърво (6×50 mm):

Профили: CW 75 и UW 75

Плоскости: 2×2 слоя от всяка страна (Habito 12.5 + RB 12.5 стандартен гипскартон)

Дебелина на стената: 125 mm

Пожароустойчивост: EI 60

Звукоизолация: Rw = 56 dB

Максимално допустима височина: 5.5 m

Двуслойна преградна стена с Habito

Habito – Преградна стена за бани с Glasroc H.

Преградна стена, проектирана за помещения, в които се изисква високо ниво на влагоустойчивост и звукоизолация. С двуслойна обшивка от Habito Hydro или 1 слой Hydro + 1 слой Glasroc H от всяка страна и вата Isover. Идеалното решение за преграда между бани и други жилищни помещения:

 

Плоскостите Habito H Hydro (H1) могат да бъдат трайно изложени на относителна влажност до 90 %, което ги прави подходящи за фиксиране в бани, около душове, където се очаква да има плискаща вода.

Плоскостите Habito H Hydro са подходящи за лепене на плочки, дори и при еднослойна обшивка. (Максимално допустим размер на плочката: 660x330x7 mm).

Стената има висока товароносимост и е изключително здрава и устойчива, сравнено със стандартна стена.

Преградна стена в баня с HabitoУвеличена възможност за носене на товари, без да е необходимо пробиване, дюбели или специални механизми. За да монтирате рафт или шкаф, са необходими само отверка и няколко винта за дърво.

С Habito е лесно. ЗАВИНТВАТЕ! МОНТИРАТЕ! И СТЕ ГОТОВИ!

Здравата повърхност на нашите плоскости Habito ви позволява да монтирате рафтове, корнизи, и дори телевизори, без да е необходимо предварително да пробивате с бормашина или да ползвате специални крепежни елементи. Директно завинтвате в плоскостта, (улеснен процес „Направи си сам“) и имате изключителната свобода да оформите дома си точно така, както бихте желали.

Habito е коренно различен гипскартон. Habito позволява да монтирате до 15 kg директно на стената, използвайки само стандартни винтове за дърво. Освен това е изключително здрав и устойчив на удар, сравнен със стандартните стени.

Винт за дърво с размер (5×50 mm) ще ви осигури безопасно работно натоварване до 15 kg на точка.

Препоръчваме да следвате указанията на производителя, относно броя на точките на закрепване на детайла. Например: ако един екран (телевизор) тежи 15 kg заедно със стойката си за монтаж, и са предвидени 4 точки на закрепване, вие трябва да използвате 4 винта, въпреки че това осигурява 60 kg безопасно работно натоварване.

Rigips Habito