3 min

SAINT-GOBAIN е "Топ работодател" за 2021

Posted on 10.05.2021 - updated on: 05.01.2023
top employer

За шеста поредна година Saint-Gobain отново получи сертификат „Global Top Employer”. Само 16 компании в света са били удостоени с този сертификат.

За шеста поредна година Saint-Gobain отново получи сертификат „Global Top Employer”. Само 16 компании в света са били удостоени с този сертификат.

Най-добър работодател се присъжда от Top Employer Institute. Той признава най-добрите световни компании, като освен всичко друго разглежда човешките ресурси и процесите за кариерно развитие на всяка компания във всяка от страните, в които присъства. 

Това е сертификат, присъждан на местно ниво по държава, след това по регион и накрая чрез обобщение, в глобален мащаб. „Global Top Employer“ се присъжда на компании, сертифицирани в поне 20 държави и на няколко континента.

Сертификатът за най-добър работодател за 2021 г. е присъден на Saint-Gobain благодарение на 36-те държави, които са сертифицирани тази година, с една повече от миналата: Аржентина, Австралия, Австрия, Белгия, Бразилия, Канада, Чили , Китай, Колумбия, Чехия, Дания, Естония, Финландия, Франция, Германия, Индия, Индонезия, Ирландия, Италия, Япония, Малайзия, Мексико, Холандия, Полша, Португалия, Румъния, Саудитска Арабия, Южна Африка, Южна Корея, Испания , Швеция, Тайланд, Турция, ОАЕ, Великобритания и САЩ.

За всяка държава проучването обхваща повече от 400 практики по отношение на условията на труд, които се одитират и след това се валидират.

Saint-Gobain се откроява по-специално с доброто си представяне по отношение на етичност и почтеностлидерство, политика в областта на корпоративната социална отговорност, със значително подобрение в сравнение с миналата година и накрая, повишеното значение, което се отдава на ангажираността на служителите: измерване на ангажираността, участието на служителите и разработването на планове за действие.

„Saint-Gobain се гордее, че е получил сертификат“ Global Top Employer „за шеста поредна година. Тази награда е признание за нашите 170 000 служители, успяха да се приспособят благодаряние на техния талант и ефиктивност, в една година, в която имахме много нови различни начини на работа Бих искал да благодаря на всички тях. Те ежедневно допринасят за развитието на нашата политика за КСО „, каза Клер Педини, старши вицепрезидент по човешките ресурси и дигиталната трансформация.

Тази награда също отразява признателността на служителите на Saint-Gobain за тяхната компания. Резултатите от второто издание на нашето глобално проучване за вътрешна ангажираност, в което участваха 78% от нашите служители, показват, че 84% биха препоръчали Групата като чудесно място за работа, а 88% казват, че са горди да работят в Saint-Gobain. Това е с повече от 10 точки над международния стандарт. Тази гордост се обяснява със стимулираща и съвместна работна среда и организация, която цени служителите си и развива техните умения.