Rigips® X-Ray Protection 600

Rigips® X-Ray Protection 600 са плоскости за защита от рентгенови лъчи, чието ядро е изградено на основата на бариев сулфат. Плоскостите не съдържат никакво олово в структурата си. Използват се в системи за предстенни обшивки, окачени тавани и преградни стени в помещения за защита от рентгенови лъчи.
Научете повече
Read less
Защита от рентгенови лъчи

Описание

Защита от радиоактивни лъчи

Плоскости за радиационна защита Rigips® X-Ray Protection 600 не само осигуряват сертифицирана и надеждна защита от рентгенови лъчи за облицовки на стени и тавани, но също така и отлична пожарозащита и звукоизолация в лесни за изпълнение системи за сухо строителство. Идеални са за помещения с рентгеново оборудване. Бариевият сулфат е естествен инертен минерал, който има способността да абсорбира и разсейва електромагнитната енергия на рентгеновите лъчи.

Rigips® X-Ray Protection 600 плоскостите заедно с фугопълнителя Promix Rigips® X-Ray Protection 600 осигуряват по-надеждна радиационна защита от използваните досега плоскости с оловно покритие. Пълната информация за безопасното приложение на продуктите се съдържа в информационния лист за безопасност (MSDS).

Плоскости за радиационна защита Rigips® X-Ray Protection 600 с бариев сулфат имат същите екологични свойства както гипсовите плоскости, поради което също са 100% рециклируеми.

Rigips® X-Ray Protection 600 е отличният избор при защита от рентгенови лъчи в болници, клиники, стоматологии, ветеринарни клиники и всякакви сгради, където се изисква рентгенова защита.

Технически показатели

Rigips® X-Ray Protection 600 в сравнение с другите системи за радиационна защита.

Плътните строителни материали имат определени радиозащитни качества, които са в пряка зависимост от тяхната дебелина. За сравнение, за рентгеново оборудване с мощност 100 kV е необходим защитен слой от 1,4 mm олово. В дясно може да видите приблизителната дебелина на някои основни строителни материали, които биха осигурили същите нива на радиационна защита. Ето защо използването на плоскости за радиационна защита Rigips® X-Ray Protection 600 е много ефективен начин за осигуряване на защита от рентгенови лъчи.

Документи

Select all
Брошура
XRoc DoP
XRoc Product data sheet