Референтни обекти

Хотел "Белчински извор"

Архитект
„Георгиев Дизайн Студио“ ЕООД
Клиент
Главболгарстрой Холдинг АД
Локация

с. Белчин Белчин България

При избора на системи за хотел „Белчински извор“ екипът на Saint-Gobain задоволи всички изисквания на инвеститора и проектантите от „Георгиев Дизайн Студио“ ЕООД. По този начин осигурихме на бъдещите гости 5-звездна почивка с ниво на звукоизолация много над нормативната уредба в България.

Решения за звукоизолация

Извън дома, качеството на съня обикновено се понижава и гостите често се будят от най-малкия звук. Модерните хотели имат в стаите си множество устройства, които допълнително увеличат шума между помещенията. Нарушаването на съня е една основните причини човек да не може да се наслади пълноценно на почивката си. 

За да се минимизира този негативен ефект, експертите на Saint-Gobain предлагат решение, при което всички преградни стени в хотел „Белчински извор“ са изпълнени с плоскости Rigips Blue Acoustic в системи за сухо строителство. Тези системи са сертифицирани от международни вериги хотели като Accor и Hilton. По този начин се реализира високо ниво на звукоизолация от над 65 dB. В комбинация с еластичната звукоизолационна мембрана ISOVER Fonas 31 за защита от ударен шум се постигна перфектната акустична среда, осигуряваща пълноценна почивка на гостите на хотел „Белчински извор“.